1. A művészet sosem art

1. A művészet sosem art

Ezzel a zseniális szójátékkal fogalmazta meg az alkotó egy mondatban a művészet iránti hitvallását.

Társadalomkritika

2. Társadalomkritika

 

3. Kapitalizmus

3. Kapitalizmus

A street art sokszor szolgál a társadalom kritikájának megfogalmazására, illetve a mai világ problémáinak bemutatására. A művészek egyszerű, de mégis fontos üzeneteket hordozó képekkel igyekeznek nemtetszésüket kinyilvánítani.

4. Politika

4. Politika

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt festéseit a város több pontján is megtaláljuk, amelyekkel vidám „szépséghibákká” alakítják a járdák repedéseit.

5. Félsz?

5. Félsz?

 

6. Babona

6. Babona

E két alkotás kreativitása a humorban rejlik, bár az ember csak akkor veszi ezeket észre, ha igazán figyelmes.

7. Al Bundy

7. Al Bundy

A graffitik mellett a matricák is apró üzenetek hordozói, amit talán a legegyszerűbb sokszorosítani és elhelyezni; mellettük egy híres színész portréja is helyett kapott.

8. Ikon

8. Ikon

József Attila legismertebb portréja is helyett kapott Szeged egyik forgalmas sugárútján, ezzel állítva emléket a szegedi vonatkozású költőnek.

9. Költészet

9. Költészet

A költőnek és a költészetnek tisztelegve Juhász Gyula sziluettjét a róla elnevezett utcában találjuk, melyet Kassák Lajos Juhász Gyulát olvasom című versének egy sora kísér: ,,Merre jársz most álomnyájak juhásza”.

10. Az élet maga

10. Az élet maga

A művészetek festik le a körülöttünk lévő világot, ugyanakkor ez a világ lehet az elképzelt, áhított élet, amit az emberek követni próbálnak. A világ változása alakítja a művészeteket, a művészetek irányt mutatnak a világ változására.

 

A cikk az Apertúra Magazin „Láthatatlan Szeged” című pályázatára érkezett pályamű, a fiatal felnőtt kategória megosztott II. díját nyerte el. A fotóesszé  megjelentetését Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata támogatta.