A Hitchcock. Kritikai olvasatok (Pompeji, 2010) című kötet megjelenésének alkalmából 2010. május 13-án Hitchcock-napot tartunk a Grand Caféban. Az eseményt Hitchcock-filmek vetítése előzi meg május 10., 11., 12-én, melynek helye a Grand Café, időpontja 17 óra. A vetítések előtt ismertetők hangzanak el, melyek segítségetekre lehetnek majd a csütörtöki Hitchcock-vetélkedő során. A filmcímek a Grand Café aktuális havi programjában lesznek olvashatók.

Hitchcock borító2

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

Az Apertúra Folyóirat és a Grand Café a Hitchcock-nap alkalmából pályázatot hirdet.

Pályázni lehet Alfred Hitchcockhoz kapcsolódó, illetve az ő stílusában készült

* irodalmi alkotással (pl. novella, forgatókönyv(részlet), szinopszis)

* fényképpel (pl. a hitchcocki beállításról)

* plakáttal (pl. létező vagy fiktív filmhez)

* mozgóképpel (pl. remix, egy részlet remake-je, (fiktív) trailer, saját alkotás)

* hitchcocki tárgyakkal (a fantáziátokra bízzuk).

A pályázatok leadási ideje 2010. május 5. A munkákat a hitchcock.grand@gmail.com e-mail címre vagy a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának Vizuális Kultúra és Irodalomelmélet Tanszékére (Egyetem utca 2.) várjuk.

A pályamunkákat a Hitchcock-napon a Grand Caféban kiállítjuk / levetítjük. A pályamunkák díjai szakkönyvek, Grand Café-s bérletek és más nyeremények.

FELHÍVÁS CSAPATVETÉLKEDŐRE

Maximum 7 fős csapatok jelentkezését várja. A vetélkedő 18-19 óra között zajlik majd, az eredményhirdetés az előzetes pályamunkák elbírálását követően, 19.30-kor lesz.

A jelentkezéseket a hitchcock.grand@gmail.com e-mail címre várjuk május 5-ig. (Elképzelhető, hogy a helyszínen is lehet majd jelentkezni, de ezt nem tudjuk garantálni. Amennyiben biztosítani szeretnétek a helyeteket, mindenképp jelentkezzetek előzetesen!)

A HITCHCOCK-NAP PROGRAMJA

16.00 Filmvetítés: Bajok Harryvel

18.00 Vetélkedő: Hitchcock-kvíz

19.00 Könyvbemutató, előzetes pályázatok elbírálása, díjazás

20.00 Vetélkedő díjazása

21.00 Filmvetítés: Téboly

MIND A PROGRAMOK, MIND AZ ELŐZETES VETÍTÉSEK INGYENESEN LÁTOGATHATÓK!