Térkép betöltése...

Időpont
Date(s) - 2014.06.15.
5:00 du.

Helyszín
Grand Café

Kategóriák


A szerzővel Lednitzky András, a  szegedi zsidó hitközség elnöke beszélget.

Egy idős máramarosszigeti zsidó a Budapest felé tartó repülőn megpillantva Kafka fényképét azt állítja, hogy nem halhatott meg 1924-ben, mert ő húsz évvel később Auschwitzban találkozott vele.

A regényíró az események kelepcéjébe kerülve nyomozásba kezd. Budapesttől Auschwitzon, Prágán, Bécsen, Berlinen és Oxfordon át egészen Tel-Avivig utazik azért, hogy a titokra választ találjon.
Mi történhetett Kafkával a Bécs melletti szanatóriumban és utána két évtizeden át? A nyomozás során nemcsak Kafka sorsa, hanem a 20. századi közép-európai lét egésze válik kérdésessé.
Mi lesz a sorsa annak, aki nem bírja elviselni a szerelmet, mert teher a hontalanság élménye, de nem könnyű a hazaérkezés sem, hiszen választható hazájában se lehet igazán otthon?

Szántó T. Gábor művei:

Idill (versek, 1990, Egyetemi Színpad), Kövek a béke sírjára (versek, 1991, Aura), A tizedik ember (novellák, 1995, Belvárosi), Mószer (kisregények, 1997, Magvető), Keleti pályaudvar  végállomás (regény, 2002, Magvető), Lágermikulás (elbeszélések, 2004, Palatinus), A szabadulás íze (versek, 2010, Koinónia), Édeshármas (regény, 2012. L’Harmattan),  Kafka macskái (regény, 2014, Noran)