Térkép betöltése...

Időpont
Date(s) - 2014.03.20. - 2014.05.07.
Egész napos

Helyszín
Somogyi Károly Városi és Megyei Könyvtár

Kategóriák


Képes szegedi színháztörténet bontakozik ki a Somogyi-könyvtár Színházünnep: amiről a színlapok mesélnek című kiállításán, amelynek a közelgő színházi világnap (március 27.) ad aktualitást. Az előadásokról szóló műsorlapokon és fotókon kívül szegedi színházi újságok (1897-től 1986-ig, a Páholy c. folyóirat megjelenéséig), Juhász Gyula színésznőknek szóló kéziratos versei és teátrumi belépőkártyája idézik föl a szegedi színjátszás régmúlt világának hangulatát.

A tárlat ünnepélyes megnyitója 2014. március 20-án, csütörtökön délután 17 órakor kezdődik a Somogyi-könyvtár földszinti kiállítóterében.

A megjelent vendégeket Király Levente, a Nemzet Színésze, Kossuth- és Jászai Mari-díjas, Érdemes Művész köszönti. Közreműködnek Borsos Bea és Flórián Antal a Szegedi Nemzeti Színház művészei.

A Somogyi-könyvtár dokumentumait Sándor János rendező, színháztörténész, Érdemes Művész, a Szegedi Nemzeti Színház örökös tagjának páratlan magángyűjteménye teszi teljessé. Fotók, képeslapok és színházi relikviák kínálnak különleges látnivalót. Így például a Hegedűs a háztetőn című musical főszereplője, Tevje és leánya jelmezei, valamint egy eredeti páholyszék is gazdagítják a kiállítást.

A tárlat május 7-ig látogatható a Somogyi-könyvtár földszinti kiállítóterében.

Nyitva tartás:

Hétfő, kedd, szerda, péntek 09.00-19.00
Csütörtök 13.00-19.00
Szombat 10.00-16.00