Térkép betöltése...

Időpont
Date(s) - 2014.10.06.
9:00 du.

Helyszín
Grand Café

Kategóriák


metanoia artopédia orthopaid rövű c. esemény

A Metanoia Artopédia: ORTHOPAID RÖVŰ c. eseményét –
2014. október 6-án, 21h-kor a szegedi Grand Caféban –
BENDA BALÁZS (Szeged, 1965-1992) író, képzőművész emlékének ajánlja.

Színház / Beszélgetés / Felolvasások / Benda Kiállítás / Archív anyagok lejátszása / vetítése.

21h-kor az esemény címével azonos című ORTHOPAID RÖVŰ a Metanoia Artopédia tagjainak közreműködésével:
Erdély Perovics Andrea, Kovács Vecei Sára, Bán Péter, Farkas Tamás, Diószegi Ágnes, Lengyel Zoltán, Kiss Attila Etele, Virágh Máté, Karagics Anna
Ruhák: Csúri Anna
A kartonfigurákat preparálta: Kiss Attila Etele
Hangkeverés és vetítés: Szokol Szilárd
Fotók: Tóth Balázs Zoltán
Rendezőasszisztens: Erdély Perovics Andrea
Rendezés/Látvány: Perovics Zoltán

Az előadást rövid szünet követi, majd kb. 22:15h-kor beszélgetés veszi kezdetét Benda Balázs személyéről / munkásságáról. A beszélgetés közreműködői:
Müllner András, Keresztesi József, Mikola Gyöngyi, Pálinkás Szűts Róbert,…
– az, hogy itt a teljesség igénye nélkül már közreműködő vendégeket nevesítünk, korántsem jelenti azt, hogy ne szolgálnánk meglepetésekkel. Sem azt, hogy az eseményen ne bukkanna fel (meglepő)en sok(k) vendég – mint pl. Ön – aki a látszat ellenére sem csak az alábbiakból következik.

A beszélgetést követő szünet után aholbarmi-ittenből-mostanból – megszólaló – „vad-pszeudóhh-duBlőőőr-Benda-szövegek” hangzanak el Villám-dublőrök tolmácsolásában:
Orcsik Roland, Lengyel Zoltán, Balogh József, Keresztesi József,….

A B. Lumpen eseménY kiállítását nem a két évvel ezelőtt kiállított munkáiból tervezzük. Vannak itt mostohán úgy maradt fecnik, fénymásolt szamárfüles „lumpen mondatok”, várandós és fogyatékos „postabélyegállatok”, sőt titkos rekeszünkben egy beazonosíthatatlan közösségi galacsin és egy különleges sörkorcsolyatasak avasodó teste, annak málló és erősen izgató oldalán a halvány „ecsém” felirattal már több mint két évtizede ügyesen 1be-fuzionálnak.
Azért azt semmiképpen ne tessék hagyni, hogy a nagymama stelázsiján penészesedő birsbefőttek valamelyikébe szerelmi bánatában ügyetlenül beleszorult középkorú leányegér teteme mellett, vagy a kisdobosok és pion-írók sárguló pontjaira nehezékként odahelyezett és szándéktalanul ott felejtett Benda-Bond-cetli/skicc/rajz/levélke-gyüredék – csak, mint Bond-Gond legyen. Ossza azt meg eseményünkön!

Figyelem, ha eddig nem! – de október 6-áig Ön is megírná aholbarmi-ittenből-mostanból – megszólaló – „vad-pszeudóhh-duBlőőőr-Benda-szövegét” és azt fel is olvasná a Villám-duBlőőőrök egyikeként, akkor ebbéli hirtelen megboldoguló szándékát tudassa itt velünk: artopedlandia@gmail.com

Korlátozott férőhely!
Hely igényét kérjük jelezze az artopedlandia@gmail.com e-mail címen, vagy a 70/4313937-es telefonszámon.

Artopédlandia Aholbarmi és Lumpen Sportszelet alázatos V-olgája