“Az új magyar dokumentumfilm és a dokumentumfilm elméletei”

A Zsigmond Király Főiskola ez év őszén (szeptember 22-24) az NKA támogatásával három napos filmvetítést és nemzetközi konferenciát rendez “Az új magyar dokumentumfilm és a dokumentumfilm elméletei” címmel. A konferenciára olyan előadásokat várunk, amelyek vagy a dokumentumfilm elmélet valamely új problémáját tárgyalják, vagy az utóbbi tizenöt év egy vagy több magyar dokumentumfilmjét elméleti szempontból értelmezik és elemzik.

Az érkezési nap (szept. 22, szerda) után csütörtökön egy napon át vetítünk friss és izgalmas magyar dokfilmeket, és másnap pénteken a konferencián az előadókat arra kérjük, hogy dokfilmelméleti előadásaikat az előző napi példákkal színesítsék. Az előadások 20 percesek, utána max 10 perc kérdezz-felelek. Az előadások nyelve magyar és angol, fordítással.

Visszaigazolt előadók:

Prof. Carl Plantinga (USA, keynote speaker), Prof. Roger Odin (Fr.o.), Stella Bruzzi (GB), Ungvári Zrinyi Imre (Románia), Gelencsér Gábor, Stőhr Lóránt, Szekfü András, Varga Balázs, Zalán Vince (M.o.).

Az előadók listája még nyitott. Az időhiány miatt elhangzásra nem elfogadott, de színvonalas előadások számára poster szekciót létesítünk. BA, MA és PhD hallgatók jelentkezését is várjuk!

Jelentkezési határidők:

— Előadói jelentkezés és egy oldalas kivonat beküldése: 2010. július 23.

— A szervezőbizottság értesítése az elfogadásról: 2010. augusztus 15.

— Az előadás szövegének beküldése: 2010. szept. 1.

— Regisztráció nem-előadóknak: 2010. szept. 15-ig bezárólag.

A konferencián a részvétel díjtalan, de regisztrációköteles. Az előadásra jelentkezők előadásuk szövegére nem-kizárólagos közlési jogot biztosítanak a rendező szervnek.

További információ és jelentkezés: dokfilmkonf.zskf@gmail.com

Szerző

A Szegedi Tudományegyetem végzős kommunikáció-magyar szakos hallgatója vagyok. A filmelméti és filmtörténeti speciális képzésen 2008-ban végeztem. Érdeklődésem középpontjában az adaptáció, a narratológia, illetve a vizuális kultúra áll.